Tamil Nadu 4th Standard English Book Back Solution | My Robots | Lesson 1-2

Lesson.1 A World with Robots

My Robots Book Back Answer

Lesson.1.2> A World with Robots – My Robots

Glossary

  • strong – powerful
  • watch – look at or observe attentively
  • smart – fashionable
  • rack – shelf or Stand
  • zest – great interest
  • along – beside
  • greeting – salutation
  • sack – a bag

A. Choose the correct option.

1. Rall – Best

Ans : all

2. Song – All

Ans : along

3. Rack – Along

Ans : sack

4. rest – sack

Ans : best

B. Fill in the blanks.

1. I have a robot big and _______.

Ans : strong

2. I have a robot _______ and tall.

Ans : smart

3. It keeps the sack in every little _______.

Ans : rack

4. It never takes _______ and _______.

Ans : food and rest.

C. Answer the questions.

1. What does it sing?

It sings a nice rhyming song.

2. How do the wheels go?

The wheels go front and back.

3. Does it work its best?

Yes, it works its best.

4. How does it welcome all?

It welcomes all with a nice greeting call.

Additional Questions

Answer the questions.

1. What is special in the Robot?

It never takes food and rest.

2. How does it work?

It works with same zest.

Let Us Know

Common Noun.

  • The naming word girl can be used for any girl.
  • So, it is a common noun.
  • If a naming word denotes a person in general it is common noun.

My Robots - Common Noun

Here are some naming words that denote the person and things in common.

boy fruit animal
pen book bird
city king game

Proper Noun.

  • The naming word Nethra is used for a particular girl.
  • So it is a proper noun.
  • If a naming word denotes a person in particular it is proper noun.

My Robots - Proper Noun

Here are some naming words that denote the person and things in particular.

Siva Madurai
Chennai Mala
Paari Tamil
English

Circle the pictures that denotes person or things in common.

My Robots - Circle the pictures that denotes person or things in common.

Girl Pooja
English book Book
Tree  Mango Tree
Arun Boy

Circle the pictures that denotes person or things in particular.

My Robots - Circle the pictures that denotes person or things in particular.

Raju Mango Doctor
Book Animal Soldier

Colour the Common noun green and Proper noun blue.

My Robots - Colour the Common noun green and Proper noun blue.

Common Noun Green

Gracy, Earth, Vellore

Proper noun blue.

Ball, Fruit, Train, Planet, Onion, Grapes, Peacock

Let Us Listen

Listen to the audio and answer the following.

1. Why did Jacklin invite Shabeena to her house?

  1. To study
  2. to play

2. Did Shabeena go to Jacklin’s house?

  1. Yes
  2. No

3. Who has the big bus?

  1. Jacklin
  2. Shabeena

4. Who has the robot?

  1. Jacklin
  2. Shabeena

5. Who said “Mm.. interesting”

  1. Jacklin
  2. Shabeena

Let Us Speak

See how they speak at this situation and practise as if you were in that situation.

Shop keeper : What do you want, kid?

Kid : I want colour pencils, uncle.

Shop keeper : How many pencils do you want?

Kid : I want one complete packet. How much is it?

Shop keeper : It is ` 25, anything else?

Kid : What is the price of that bat?

Shop keeper : The bat will cost you ` 100. Can I give?

Kid : No uncle, I don’t have money for that. I will buy it later. Now take this ` 25 for the pencils.

Shop keeper : Here are the pencils. Visit again.

Structures that are useful for this situation.

How much is the _______________________?

Ans : price of one pocket

What is the price of _____________________?

Ans : one pencil

What is the total?

What can I do for you?

Can I get _______________________?

Ans : two pencils only

I want _______________________. (bat also)

Ans : bat also

How much should I pay?

Can I pay by card?

Do you have change?

 

Some Useful Pages

Leave a Comment