Tamil Nadu 4th Standard English Book Back Solution | Never Give Up | Lesson 3-2

Lesson.3 Secret of Success

Never Give Up Book Back Answer

Lesson.3.1> Secret of Success – Never Give Up

Glossary

  • chance – opportunity
  • fend – to defend
  • persevere – put effort continuously
  • sincere – truthful
  • tackle – to solve

Let Us Understand

A. Match the following rhyming words.

Never give up -Match the following rhyming words

1. earn a. glow
2. fend b. day
3. slow c. learn
4. play d. end
Ans : 1 – c, 2 – d, 3 – a, 4 – b

B. Fill in the blanks.

1. If the fisher draws his net soon, he won’t get _____ in the net.

Ans : fish

2. The child won’t _______ anything, if he closes his ears.

Ans : learn

3. A person who overcomes problems, will get ________ at the end.

Ans : world

4. Keep moving though your progress is ________.

Ans : slow

5. Work or play, let us _________.

Ans : perserve

B. Appreciation Questions.

1. Why should a fisherman wait?

A Fisherman should wait because then only he will have fish in his net.

2. Who wins the world at the end?

One who tackles the hurdles wins the world at the end

3. What happen to a child who shuts his ears?

A child who shuts his ears does not learn.

4. Do we worry when the progress is slow?

Yes, we worry when the progress is slow.

5. What should we do for success?

We should never give up and fight for success all day.

Additional

1. What does a fisherman use to catch fish?

A Fisherman uses net to catch the Fish.

2. What is the meaning of persevere?

Persevere means work hard and never give up trying.

Let Us Know

Present continuous tense is used to describe the actions that are happening at moment of speaking or unfinished actions

Never give up - Present continuous tense

The present participle form is used in present continuous tense with auxiliaries am, is and are. Come let us use it

I am playing cricket. We are playing cricket. He is playing cricket
You are playing cricket. She is playing cricket.
They are playing cricket It is playing cricket.

Use watch in correct verb form to complete sentences.

1. I ____________ TV.

Ans : am watching

2. We ____________ the show.

Ans : are watching

3. You _____________ his dance.

Ans : are watching

4. He ______________ TV with his friends.

Ans : is watching

5. She ____________ her father cook.

Ans : is watching

6. It _____________ the sky.

Ans : is watching

7. They ____________ the match.

Ans : are watching

Let us see when to use present continuous tense.

Things that are happening now:

Fixed actions in the near future

Say what they are doing now?

Never give up - Say what they are doing now She _________.

Ans : is jumping

Never give up - Say what they are doing now Leema _________. 

Ans : is singing

Never give up - Say what they are doing now Nalini _________.

Ans : is walking

Never give up - Say what they are doing now Peter _________.

Ans : is playing

Never give up - Say what they are doing now He _________.

Ans : is drawing

Change the sentence into present continuous tense.

1. I read the story.

Ans ; I am reading the story.

2. She plays the piano.

Ans ; She is playing the piano.

3. Pinku works in a power plant.

Ans ; Pinku is working in a power plant.

4. Ananthi helps her friend Janu.

Ans ; Ananthi is helping her friend Janu.

5. They draw picture of a boy.

Ans ; They are drawing picture of a boy.

Complete the story using present continuous tense.

Shaheen : Hello, Varun?

Varun : Tell me Shaheen.

Shaheen : What are you doing?

Varun : I am studying.

Shaheen : Good. What is your Dad doing?

Varun : He is cutting vegetables.

Shaheen : Your mom?

Varun : She is Cooking.

Let Us Listen

Listen to the audio and respond to the following questions.

1. It is _______ in Canada.

  1. rainy
  2. snowy
  3. foggy

Ans : snowy

2. The weather is sunny in _______.

  1. Mexico
  2. Canada
  3. Japan

Ans : Mexico

3. The weather in England is_______.

  1. cloudy
  2. cold
  3. foggy

Ans : foggy

4. The weather is hot in _______.

  1. Australia
  2. France
  3. Russia

Ans : Australia

5. It is so cloudy in _______.

  1. Canada
  2. Japan
  3. Mars

Ans : Japan

Let Us Speak

A boy and a girl are talking about their holiday.

Never give up - A boy and a girl are talking about their holiday

Boy : Yeah, it is a holiday. What are you going to do?

Girl : Hey, there is no school from tomorrow.

Boy : I will first finish my homework, then I will play with my friends all day.

Girl : What will you play?

Boy : I am sure we will race with our cycles and play kabaddi. What are you going to do?

Girl : First, we will go to our village.

Boy : Wow. How will you go?

Girl : We will go by train.

Boy : What else will you do?

Girl : Next, we will visit our temple there and come back. I am waiting to meet all my relatives there.

Boy : What about your homework?

Girl : I will come back and do it in morning

Boy : Okay. Make sure you have time to finish it

Girl : Sure will. See you after the holidays!

Boy : See you!

When you want to talk about things to do in the holiday, you should always ask your friends and get to know more.

Never give up - Some useful structures to ask

1. Where are you going?

I am going to Chennai.

2. What are you going to do?

I will travel by Train.

3. What will you do after that?

It takes 12 hours to reach.

4. What will you before that?

First, I will Tirunelveli. Then,

5. When will you ____________?

I will go to Chennai.

6. How will you reach there?

I will also go to Chennai Marina Beach.

7. How long does it take to reach there?

2hours

 

Some Useful Pages

Leave a Comment