Tamil Nadu 4th Standard English Book Back Solution | Be Honest | Lesson 1-2

Lesson.1 The Best Policy

Be Honest Book Back Answers

Lesson.1.2> The Best Policy – Be Honest

Glossary

  • often – frequently
  • troubles – difficulty or problem
  • lie – a false statement
  • grow – improve
  • trick – technique

A. Match the rhyming words.

Be Honest - Match the rhyming words

1. say grow
2. all time
3. go day
4. rhyme fall
Ans : 1 – c, 2 – d, 3 – a, 4 – b

B. Fill in the blanks.

1. _______ will often say to be honest.

Ans : Amma

2. We shouldn’t _______ ever.

Ans : lie

3. Many may lie and _______.

Ans : go

C. Answer the questions.

1. What makes him fall?

Troubles makes him fall.

2. What does Amma often say?

Amma often says to be honest

3. What will help us grow?

Honesty will help us grow.

4. What will help you say the truth?

When we decide and practice not to lie every day, it helps us to say the truth.

5. Do you tell the truth always? Why?

No, I don’t tell the truth always because I am afraid I may get punished. But I wish to speak only the truth from now onwards.

Let Us Know

We have already learnt to use a, an and the.

Can you try to fill the blanks below with a, an and the?

Be Honest - Can you try to fill the blanks below with a, an and the This is a ball. 
Be Honest - Can you try to fill the blanks below with a, an and the There is an Ink bottle. 
Be Honest - Can you try to fill the blanks below with a, an and the The sun is hot. 
Be Honest - Can you try to fill the blanks below with a, an and the This is an owl.

These words are known as articles. Let us learn how to use them again!

We use an before words that begin with the sounds of a,e,i,o and u

Be Honest - We use an before words that begin with the sounds of a,e,i,o and u

We use a when the words begin with any other sound.

Be Honest - We use an before words that begin with the sounds of a,e,i,o and u

Why we use an for hour and a for university?

This is because hour sounds like ox and orange in the beginning so we use an. Similarly, the word university even though starts with the letter ‘u’ has the same sound as yellow or yak in the beginning so we use a.

Write a or an.

Be Honest - Write a or an Be Honest - Write a or an Be Honest - Write a or an Be Honest - Write a or an
a book an ant a chair an egg
Be Honest - Write a or an Be Honest - Write a or an Be Honest - Write a or an Be Honest - Write a or an
a pot  an inn a flag  an unicorn

We already know that the is used when we talk of a particular thing. The article, the is also used before the names of unique things like mountains, rivers, lakes, seas, oceans, famous books and directions.

Fill in the blanks using a, an and the

Be Honest - Fill in the blanks using a, an and the

1. _____ Earth goes around _____ Sun.

Ans : The / the

2. I bought _____ pair of shoes.

Ans : a

3. I am ______ university student.

Ans : a

4. Kiran sails in ____ Indian ocean.

Ans : the

5. _____ camel is the ship of _____ desert.

Ans : The

6. _____ Jungle book has won many awards.

Ans : The

7. Harichandra was _____ honest king.

Ans : the

8. I met ______ boy in the street.

Ans : a

9. She returned after ______ hour.

Ans : an

10. I read ____ amazing story yesterday.

Ans : an

 

Some Useful Pages

Leave a Comment