Tamil Nadu 4th Standard English Book Back Solution | The Trick Robot | Lesson 1-1

Lesson.1 A World with Robots

A World with Robots Book Back Answer

Lesson 1.1 > A World with Robots – The Trick Robot

My Little Pictionary

Picture  Word  Meaning
A World with Robots Book Back Answer lazy(adj) not ready to do any work
A World with Robots Book Back Answer sack(n) a large bag used for storing and carrying goods.
A World with Robots Book Back Answer rack(n) a stand to keep things
A World with Robots Book Back Answer Humanoid(n) something that looks like a human
A World with Robots Book Back Answer expo(n) a large international exhibition

Glossary

  • plead – request
  • refuse – disagree or reject
  • pleasant – happy
  • active – energetic
  • intelligent – clever
  • excited – happy
  • believe – trust
  • draining – become empty

Let Us Understand

A. Choose the correct option.

1. Vicky wanted a _______ to do all his work.

  1. toy
  2. friend
  3. robot

Ans: robot

2. Vicky’s father bought a _______ robot.

  1. lazy
  2. trick
  3. active

Ans: trick

3. Vicky decided to _______ the robot at the end.

  1. keep
  2. sell
  3. praise

Ans: sell

4. Robot asked Vicky to sell him to an _______ master.

  1. lazy
  2. active
  3. passive

Ans: active

B. Read the statement and write True or False.

1. Vicky pleaded with his father to buy a robot –

Ans: True

2. Vicky was an active boy always 

Ans: False

3. The robot did not obey his master 

Ans: True

4. Vicky’s father decided to change his son’s character 

Ans: True

C. Answer the questions.

1. What kind of a boy was Vicky?

Vicky was a lazy boy and never did his homework on time

2. Who asked the Robot to attend the phone call?

Vicky asked the Robot to attend the phone call.

3. Whom did Vicky want to do all his work?

Vicky wanted Robot to do all his work

4. How did Vicky change at the end?

Vicky decided to do all the work himself

5. What did you learn from this lesson?

We should be active and not lazy.

Additional Questions

Answer the questions.

1. Did the robot know to make a salad?

No, the robot did not know to make a salad.

2. What kind of master did the robot want this time?

The robot wanted an active master this time.

D. Match the dialogue to the character

1. “I will do all the work myself.” A World with Robots Book Back Answer
2. “First, you charge my battery.” A World with Robots Book Back Answer
3. “I have bought you a robot.” A World with Robots Book Back Answer
Ans : 1 – B, 2 – C, 3 – A

E. Name the character or speaker.

1. “The robot will do all your work.”

Ans: Vicky’s father

2. “Why don’t you do that yourself?” 

Ans: Robot

3. “You want me to strain my back?” 

Ans: Robot

4. “Play me a pleasant song.” 

Ans: Vicky

Let Us Build

4th Standard English - A World with Robots - Some tips to change singular to plural

Some tips to change singular to plural

4th Standard English - A World with Robots - Some tips to change singular to plural

Simply add s

  • Cup – Cups
  • Ball – Balls

Add es for the naming words ending with ch, sh, s, ss and x

  • Torch – Torches
  • Brush – Brushes
  • Bus – Buses
  • Glass – Glasses
  • Box – Boxes

4th Standard English - A World with Robots - Some tips to change singular to plural

Simply add s, if any one of a, e, i, o, u comes before y

  • Key – Keys
  • Toy – Toys

Change the y into ies, if any one of a, e, i, o, u does not come before y

  • Lady – Ladies
  • Baby – Babies

Tick the correct plural form.

4th Standard English - A World with Robots - Tick the correct plural form. 4th Standard English - A World with Robots - Tick the correct plural form.

Fly – Fly

Bench – Benches
4th Standard English - A World with Robots - Tick the correct plural form. 4th Standard English - A World with Robots - Tick the correct plural form.
Dog – Dogs Bush – Bushes
4th Standard English - A World with Robots - Tick the correct plural form. 4th Standard English - A World with Robots - Tick the correct plural form.
Boy – Boys Fox – Fox

Write the plural form

4th Standard English - A World with Robots - Write the plural form. 4th Standard English - A World with Robots - Write the plural form.
Cat – Cats Watch – Watches
4th Standard English - A World with Robots - Write the plural form. 4th Standard English - A World with Robots - Write the plural form.
Dish – Dishes Cheery – Cherries

Additional

Write the plural form.

  1. mobile – mobiles
  2. day – days
  3. church – churches
  4. army – armies
  5. glass – glasses
  6. house – houses
  7. baby – babies
  8. spy – spies

Some Useful Pages

Leave a Comment