Tamil Nadu 4th Standard English Book Back Solution | Anbu And The Fish | Lesson 2-3

Lesson.2 My Hobbies

Anbu And The Fish Book Back Answer

Lesson.2.1> My Hobbies – Anbu And The Fish

Glossary

A. Choose the correct answer.

1. Anbu was talented in catching ________.

  1. butterfly
  2. hen
  3. fish

Ans : fish

2. Every ________ they would go fishing.

  1. Sunday
  2. Monday
  3. Friday

Ans : Sunday

3. Anbu got ________ fish this week.

  1. one
  2. two
  3. three

Ans : three

4. They use ________ as bait.

  1. earthworm
  2. caterpillar
  3. butterfly

Ans : earthworm

5. They fed fish with ________.

  1. rice
  2. puffed rice
  3. groundnut

Ans : puffed rice

B. Answer the following questions.

1. What did they use as net?

They used dhoti as net.

2. Why was the fish floating on top?

The fish died because of change in the water. So it floated on the top.

3. What was their new hobby?

Feeding fish was their new hobby.

C. Identify the character/speaker.

1. He set the fish free.

Ans : Anbu

2. “Grow the fish at home, Anbu.”

Ans : Madhan

3. He bought a new fish tank.

Ans : Anbu’s father

Let Us Read Aloud 

Read the passage three times and colour a hen for each time.

Anbu And The Fish Read the passage three times and colour a hen for each time.

Find the qualities of these animals from the passage.

Anbu And The Fish - Find the qualities of these animals from the passage Anbu And The Fish - Find the qualities of these animals from the passage
Lazy Selfish
Anbu And The Fish - Find the qualities of these animals from the passage Anbu And The Fish - Find the qualities of these animals from the passage
Noisy Sleepy

Let Us Write

Letter writing

From

S. Varshni,
IV std ‘A‘ sec,
PUPS Chakkaramallur.

To

The class teacher,
IV std ‘A‘ sec,
PUPS Chakkaramallur.

Sir/Madam,

As I am suffering from fever, I am unable to come to school. So I request you to grant me leave for
one day on 21-06-2019.

Thanking you,
Yours sincerely,

S. VARSHNI

Write a letter to your class teacher asking leave for attending marriage function.

Leave Letter

From

A. Sankaralingam
IV std ‘A‘ sec,
Gana Guru Vithya Salai,
Venkateswarapuram.

To

The Class Teacher,
IV std ‘A’ sec,
Gana Guru Vithya Salai,
Venkateswarapuram.

Sir/Madam,

As I have to attend a marriage function at Madurai, I am unable to come to school. So I request you to grant me leave for one day on 23/07/2019.

Thanking you,
Yours obediently,

A. Sankaralingam

I Can Do

A. Choose the correct option.

1. _________ is good at cooking.

  1. Raju
  2. Vinoth
  3. Megalai

Ans : Raju

2. _________ hem the border.

  1. James
  2. Aliya
  3. Raju

Ans : Aliya

B. Look at the picture and tick the correct word.

Anbu And The Fish - Look at the picture and tick the correct word.

hair – hare

Anbu And The Fish - Look at the picture and tick the correct word.

Reed – Read

Anbu And The Fish - Look at the picture and tick the correct word.

blue – blew

C. Match the rhyming words.

Anbu And The Fish - Match the rhyming words.

mars crime
bed cars
time head
Ans : 1 – b, 2 – c, 3 – a

D. Recite the poem ‘Treasure Trove’ with the correct intonation.

E. Give the correct verb form using come.

a. I _______ by bus. 

Ans : come

b. They _______ by bus.

Ans : come

c. He _______ by bus.

Ans : comes

d. She _______ by bus.

Ans : comes

F. Circle the correct word.

a. It run/runs very fast

Ans : runs

b. The birds fly/flies in the sky.

Ans : files

 

Some Useful Pages

Leave a Comment